HEPPIEMASSAGE VOOR KINDEREN MET EEN VERSTANDELIJKE EN/OF LICHAMELIJKE HANDICAP

Wat houdt deze massage in?

Het is een massage die heel geschikt is voor mensen met een mentale en/of fysieke handicap. Omdat uw kind de kleren aan kan houden is het geschikt voor kinderen die niet goed kunnen bewegen. Ook voor kinderen die juist heel druk zijn is de massage goed, omdat ze er heel rustig van worden. De massage is daarom erg schikt voor kinderen met ADHD, het syndroom van Down en kinderen met autisme. 
 

Waarom is het juist zo geschikt voor kinderen met een handicap?

* De massage duurt niet lang

* De 1e keer (keren) wordt er begonnen met een  

diepe druk massage. Hierbij kan uw kind de kleren
gewoon aanhouden.

* Voordat de massage begint wordt er aan het kind goed uitgelegd wat er gaat gebeuren. Ook tijdens de massage kan er uitleg worden gegeven. Hierdoor is alles goed te overzien voor uw kind. 

* De massage werkt heel snel door. Het zorgt voor
ontspanning en aarding met als gevolg dat het kind rustiger in het hoofd wordt en zijn/haar lichaam beter kan voelen. 
 

Tijdens de massage kan er olie worden gebruikt of
    ontspannende muziek worden gedraaid. 
    Bij de prikkeling van zintuigen houd ik rekening met een eventuele onder- of overprikkeling van de zintuigen bij uw kind. 

*  De massage is heel geschikt voor kinderen die niet op een tafel kunnen liggen. Ze kunnen op een stoel (rolstoel) of op de grond worden gemasseerd. 

Hoe gaat de massage in zijn werk

Intakegesprek (telefonisch)
* Voordat het kind voor de massage komt is het goed om eerst telefonisch op de hoogte te zijn van bijzonderheden die belangrijk zijn om te weten van uw kind. Tijdens het telefoongesprek stel ik allerlei vragen over wat u verwacht van de 
massage, een eventuele diagnose die is gesteld bij uw kind, de medische achtergrond, het communicatieniveau, de gewoonten en de voorkeuren van uw kind. Zo weet ik van te voren wat uw kind wel of niet nodig is tijdens de massage. 

massage

De massage kan bestaan uit:

1.  Diepe druk massage (voor- en/of achterkant lichaam)

2. Strijkmassage (voor- en/of achterkant lichaam)

3. Hand en/of voetmassage met aromatische olie.

 

De 1e keer (keren) wordt alleen diepe druk massage gegeven. 

Daarna kan worden gekeken wat het kind aankan. 

Er wordt gewerkt met verschillende soorten olie die rustgevend, of aardend werken. Ook kan een edelsteen worden gebruikt, die rustgevend, vrolijk maakt of aardend werkt.