WAT IS EEN STRESS RELEASE BEHANDELING?

Bij een stress release behandeling wordt er door middel van drukpuntmassage en hoofd-/rug- en voetmassage gezorgd dat het teveel aan spanning uit je lichaam wordt gehaald.
Na afloop van de behandeling heb je het gevoel dat je meer ontspannen en rustig bent en houd je het gevoel dat alles goed komt nog langere tijd vast.

Energiebanen
Met het blote oog zijn ze niet te zien, maar vanaf je hoofd tot aan de voeten lopen allerlei energiebanen (meridianen) die samen een ingenieus netwerk vormen met als belangrijke functie om levensenergie (Qi) zo soepel mogelijk door het lichaam te laten transporten. 

 

12 hoofd-energiebanen

Dus naast een bloedsomloop, een lymfesysteem en een zenuwstelsel is er volgens de oude Chinese 

gezondheidsleer ook een systeem waar levensenergie (qi) door het lichaam stroomt om zo je organen van energie te voorzien. Deze energie komt via 12 hoofd-energiebanen door het lichaam. 
 

Meridianen lopen door een specifiek orgaan

Dit energiesysteem is een zelfstandig systeem, maar maakt toch ook deel uit van de bloedsomloop en het zenuwstelsel.

400-500 meridiaanpunten
Op de meridianen liggen wel 400-500 meridiaan punten, die bij acupunctuur worden gebruikt door het aanprikken met een naald, maar bij acupressuur met de hand worden aangedrukt. Dit gebeurt ook als onderdeel van de stress release behandeling.

 

Pijn wordt veroorzaakt door stagnatie in het lichaam
Het wil wel eens voorkomen dat deze energiebanen geblokkeerd worden, waardoor er onbalans ontstaat in het menselijk lichaam. Omdat pijn wordt veroorzaakt door stagnatie in het lichaam kan het drukken op een acupuntuurpunt zorgen dat de energiedoorstroming weer optimaal kan verlopen. Er vindt een betere doorstroming van zuurstof, voedingsstoffen en bloed plaats, waardoor elke cel in het lichaam wordt gevoed. Ook zorgt het voor verwijderen van de bloedvaten, zodat het bloed beter kan stromen naar delen in het lichaam waar de energiestroom is gestagneerd. 

Effecten stress release behandeling

De behandeling stimuleert de bloeddoorstroming en doorstroming van energie in de energiebanen, er worden bepaalde acupunten op verschillende energiebanen met elkaar verbonden, waardoor de energie weer optimaal kan stromen, waardoor bepaalde pijnklachten worden verholpen en je je meer energiek gaat voelen. Kortom: het verbetert de orgaanfunctie, het stimuleert de doorstroming van lichaamsvloeistoffen (bloedstroom, lymfestroom en het vermindert pijn.