Gezonde lunch: een boerenomelet


Heb je zin om tussen de middag iets warms te eten. Maak dan een gezonde boerenomelet. Een omelet met groente, oftewel een boerenomelet is een extra gezonde versie van een gebakken ei. Het is gezond, omdat het gevuld is met paprika, champignons en bosui. Met een lepel crème fraise op de omelet smaakt deze lunch heerlijk én bovendien kun je hem, in een broodtrommel, meenemen naar je werk.

Ingrediënten voor 1 persoon

  • Eieren – 2 stuks

  • Champignons - 50 gram

  • Paprika - 1/2

  • Bosui - klein stukje

  • Crème fraise - 1 eetlepel

  • Roomboter of kokosolie

Bereidingswijze:

1. Was en snij de paprika, champignons en bosui in kleine stukjes 2. Bak de gesneden groente met een beetje roomboter of kokosolie in een kleine koekenpan 3. Kluts de eieren in een schaaltje en schep daar de gebakken groente in 4. Giet het mengsel terug in de pan 5. Leg er direct een plakje rauwe ham op 6. Strooi de geraspte kaas er overheen 7. Leg een deksel op de pan en laat het ei helemaal gaar worden 8. Leg het omelet op een bord of in een broodtrommel en leg er een schepje crème fraise op

Tip: leg wat tuinkers op de crème fraise


4 keer bekeken0 reacties