Snoep jezelf gezond met avocadotaart


Afgelopen weekend maakte ik deze heerlijke limoen taart. Ik zag het recept op internet en heb gelijk de ingredienten gehaald. De taart is gemakkelijk te maken en nog gezond ook!!

Ingrediënten

* 130 gram havermout

* 70 gram zaden en pitten

* 3 el honing

* 950 gram magere kwark

* 1 avocado

* 120 gram spinazie

* 4 el limoensap

* 10 gelatineblaadjes

* kokosrasp (om het af te maken

Ik gebruikte een springvorm van 24 cm Zo maak je deze lekkere limoen avocado taart: * Verwarm de oven voor op 180 graden. * Meng de havermout, zaden en pitten samen met 1 eetlepel honing en 120 ml water in een kom tot je een wat dikker mengsel krijgt. * Pak de met bakpapier beklede springvorm (invetten niet nodig) en doe dit mengsel in de bakvorm. * Zet de bakvorm voor 15 minuten in de oven en laat de bodem daarna even goed afkoelen.

* Week de gelatineblaadjes voor 5 minuten in koud water. * Verwarm daarna 3 eetlepels kwark in een klein pannetje samen met de geweekte gelatineblaadjes en roer tot dit een gladde massa wordt. * Doe dit vervolgens met de spinazie, avocado, kwark en honing in een blender en mixen maar tot je een groene gladde massa krijgt. * Pak nu je afgekoelde bodem weer (tip: zet hem even in de koelkast) en schenk het kwark-avocadomengsel hier in.

* Laat de limoenkwarktaart voor tenminste 2 uur opstijven in de koelkast. * Snijd de taart in stukken en maak af door wat geraspte kokos toe te voegen.

Ik ben erg benieuwd wat jullie ervan vinden!

Liefs Barbara


16 keer bekeken0 reacties