Appel/peer yoghurtsmoothie met gezonde specerijenmix


Met het drinken van deze ontbijtsmoothie ben je gelijk gezond bezig Deze smoothie brengt de spijsvertering goed op gang, de specerijen bevorderen het verwijderen van gifstofen en deze smoothie vermindert een opgeblazen gevoel.

Gezond fruit Appel en peer zorgen voor een goede darmfunctie, omdat ze veel vezels bevatten. Fruit helpt om een goed gewicht te krijgen en te behouden. Verder zorgt appel en peer (en ander fruit) preventief tegen hartziekten en diabetes type 2. Gezonde specerijen Kruidnagel is een specerij dat zorgt dat de gifstoffen uit het lichaam worden verwijderd. Kaneel helpt tegen verkoudheid en een opgeblazen gevoel in de darmen en nootmuskaat bevordert de aanmaak van speeksel, wat de vertering ten goede komt. Ook versterkt het de maag, stimuleert het de spijsvertering en werkt het ontstekingsremmend. Ingrediënten (voor 2 grote limodadeglazen) 1 appel (geschild en in stukken gesneden) 1 peer (geschild en in stukken gesneden) 60 ml biologisch appelsap 60 ml halfvolle yoghurt 1/2 theelepel kaneelpoeder

1/4 theelepel nootmuskaat 2 kruidnagels of 1/4 theelepel kruidnagelpoeder Bereiding Doe alle ingrediënten in een blender en mix het 5 minuten goed door elkaar. (als je kruidnagelpoeder hebt genomen kan het wat korter) Doe de smoothie in een groot glas of een diep bord. Smakelijk eten.

NB. Je kunt er ook nog een handvol gemengde ongebrande noten (amandelen, walnoten, paranoten, cashewnoten) en 2 eetlepels havermout door doen, als je een steviger ontbijt wilt.

#ontbijt #biologisch #reinigend

11 keer bekeken0 reacties