Een snelle pasta, maar lekker anders dan anders.


Pasta Putanesca

Een snelle pasta, maar lekker anders dan anders. Dat is Pasta Putanesca!

In de supermarkt kun je kiezen uit potten, pakken, zakken en koelverse traiteurachtige tomatensaus. Maar zo’n tomatensaus maak je net zo gemakkelijk zelf. En kan het ook een tikje anders? Ja, als je pasta putanesca maakt.

Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Fruit daarin 2 teentjes knoflook, 1 gesnipperde rode peper (verwijder de zaadjes) en 6 ansjovisfilets uit blik. Voeg dan een blik gepelde tomaten, 2 eetlepels kappertjes en 75 g zwarte olijven in plakjes toe. Laat de saus een kwartier pruttelen, proef of er peper bij moet. Serveer met pasta, Parmezaanse kaas, wat verse basilicum en een frisse salade.

Tips

* Geen verse rode peper in huis? * Een gedroogd pepertje kan ook.

* Deze saus bevat vrij veel zoute ingrediënten, zoals ansjovis en olijven. Extra zout toevoegen zal daarom echt niet nodig zijn.

#pasta #gezond #diner

6 keer bekeken0 reacties