Aspergesoep van verse groene asperges


In 20 minuten zet je deze gezonde soep met verse asperges op tafel. Nauwelijks toegevoegde smaak, geur en kleurstoffen, maar verse zelfgemaakte soep!!

Asperges behoren tot de gezonde groenten Asperges behoren tot de gezonde categorie groenten, omdat ze onder meer veel asparagine bevatten. Asparagine stimuleert de functie van de nieren, de lever en geeft vermindering van klachten bij mensen met chronische reuma en jicht. Wanneer je aan het afvallen bent werkt het goed om vocht af te drijven. Verschil groene en witte asperges Groene asperges worden pas geoogst als ze 25 centimeter boven de grond staan, waardoor ze hun groene kleur krijgen, terwijl witte asperges alleen onder de grond groeien. Verder is de smaak tussen de twee asperges verschillend. De groene asperges is wat pittiger van smaak.

Ingrediënten * 500 gram groene asperges (gewassen en in kleine stukjes gesneden) * 1 1/2 liter koud water * 2 groente bouillonblokje (maggi groente bouillon met minder zout) * 4 eetlepels creme fraiche * 100 gram boter (margarine) * 100 gram bloem * kleine ui (gesneden in stukjes) * 100 ml water voor het bloem en botermengsel * zout en peper (naar smaak toevoegen)

Bereidingswijze 1. Was de asperges onder de kraan en snijd ze in kleine stukjes. 2. Doe het water in een grote pan en voeg dan de 2 bouillonblokjes toe. 3. Voeg de aspergesstukjes aan het water toe en laat het 10 minuten tot 15 minuten op halfzacht vuur koken, net zolang tot de asperges gaar zijn. 4. Verwarm ondertussen in een pannetje de boter en fruit hierin de gesneden ui glazig. Voeg de bloem in kleine beetje toe en roer totdat het een soort bal is geworden.

Daarna voeg je geleidelijk het water bij de bloem totdat de boter en de bloem is gebonden tot een papje. Dit noem je een roux en dit is de basis voor gebonden soep, maar ook voor ragout en sauzen. Bij het binden oppassen dat het niet aanbrandt. Voeg in dat geval nog wat meer water toe, totdat er een glad papje ontstaat. 5. Voeg creme fraiche aan de roux en meng het door de soep. Nu niet meer koken, anders schift de creme fraiche.

6. Doe de soep vervolgens in een keukenmachine en mix het tot een gladde soep. Mixen kan ook met de staafmixer in de pan. 7. Schenk de soep in soepkommen. Wat over is kan worden bewaard tot de volgende dag. Eet smakelijk. Ik hoor graag wat je ervan vond.

#groeneasperges #soep #vers #geentoevoegingen #snellesoep

17 keer bekeken0 reacties