Wintersoep: Prei-aardappelsoep met crème fraîche en mosterd


Soms heb je van die dagen dat je eens wat probeert. Ik had wel zin aan soep en daarom heb ik deze soep gemaakt van prei die ik nog in de koelkast had liggen. Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 prei (gewassen en in stukjes gesneden)

  • 2 eetl. olijfolie

  • 1 eetl. sweet Chili (sambal)

  • 3 uien (in kleine stukjes gesneden)

  • 2 teentjes knoflook (in kleine stukjes gesneden)

  • 1 eetl. pittige grove mosterd

  • 1 theelepel Laos

  • 2 grote ongekookte aardappelen ( in kleine stukjes gesneden)

  • 1 bouillonblokje (groente- of kippenbouillon)

  • 1 eetlepel kurkuma

  • 3 eetlepels crème Fraîche

  • een handvol gemengde verse kruiden in kleine stukjes gesneden (peterselie, munt, basilicum, kervel en bieslook)

  • zout (naar smaak) Witte harde bolletjes of een Turks brood uit de oven

  • 4 harde bolletjes (of 1 Turks brood)

  • 1 eetlepel knoflookolie

  • 1 theelepel Italiaanse kruiden

  • 25 gram kruidenboter

  • 1/2 ui (in ringen gesneden)

  • 1/2 tomaat (in stukjes gesneden)

  • Bereidingswijze prei-mosterd soep

  • 1. Schenk olijfolie in een grote braadpan en fruit hierin ui en knoflook. 2. Voeg prei toe en bak dit 5 minuten mee. 3. Doe laos bij het mengsel en voeg 1 1/2 liter water en een bouillonblokje toe. 4. Voeg ook de aardappelstukjes en crème fraîche toe en laat alles gaar worden in 15 minuten 5. Pureer de soep met de staafmixer of in de blender, proef even of er nog zout toegevoegd dient te worden en doe het daarna in soepkommen en strooi er verse kruiden over. Bereidingswijze Harde bolletjes of Turks brood Snijd 4 harde witte bolletjes of Turks brood door en besprenkel het met knoflookolie en een theelepel Italiaanse kruiden en bak het 10 minuten in de oven bruin. Besmeer het brood daarna met kruidenboter en stukjes tomaat en uien-ringen Eet smakelijk en laat even weten wat je ervan vond!!


18 keer bekeken