Deze vega-snert met rode aardappelen en rode peper en gember helpt bij afvallen


Deze soep is lekker om geregeld te eten deze herfst- en winterperiode Dat deze vega-soep ook nog meehelpt bij het afvallen is natuurlijk helemaal meegenomen!! Waarom helpt deze soep bij het afvallen Het bevat veel verschillende soorten groente (bleekselderij, winterwortel, rode aardappel, spliterwten, prei, gember, rode peper en courgette) en daarom veel verschillende soorten voedingsstoffen, mineralen en vitaminen, terwijl er toch weinig calorieën inzitten Door de vele vezels die de groente bevat is de soep erg verzadigend, waardoor je minder zin hebt aan het eten van ongezonde producten.

250 gram groente per dag Door het eten van een kom van deze vega-soep kom je gelijk aan hoeveelheid groente die de gezondheidsraad adviseert (250 gram per dag), waardoor je de kans op het krijgen van hart- en vaatziekten en bepaalde soorten kanker verminderd. Hoe maak je het?

Ingrediënten

* 2 liter water

* 2 groentebouillonblokjes

* 1 kilo spliterwten (gedroogde)

* 1 courgette (gewassen en in stukken gesneden)

* 1 winterwortel (geschild en in stukken gesneden) * 2 stengels bleekselderij (gewassen en in stukken gesneden)

* 1 stronk prei (gewassen en in stukken gesneden)

* 1/2 rode peper (pitjes verwijderd en in kleine stukjes gesneden) * 1/2 knolselderij (gewassen en in stukken gesneden)

* 1/2 stuk gember (geschild en in stukken gesneden)

* 3 rode aardappelen (geschild en in stukken gesneden)

* eventueel (keltisch) zout, peper en maggi naar smaak toevoegen

Bereidingswijze

1. Laat het water met de bouillonblokjes en alle gesneden groente samen met de spliterwten op een laag vuur 1,5 uur in een grote pan gaarkoken.

2. Roer af en toe door de pan, zodat de groente en de erwten niet op de bodem aanbranden.

3. Als alles gaar is de soep pureren met een staafmixer de soep of mixen in de keukenmachine.

4. Eventueel op smaak brengen met zout, peper en eventueel maggi

(ik heb het niet gedaan, omdat de bouillonblokjes zout genoeg zijn)

Tip 1 Door twee keer zoveel te maken kun je nog een paar grote bakken in de diepvries doen, voor als je een keer geen tijd hebt om te koken.

Tip 2

Ik gebruik altijd Keltisch zeezout, omdat dit zout 80 mineralen en spore elementen bevat in tegenstelling tot keukenzout, wat maar een paar mineralen bevat. Keltisch zeezout is dus een veel gezondere, maar ook smakelijker soort zout.

#vegetarisch #snert #lunch #gezond

17 keer bekeken