Gemakkelijk te maken vega preisoep


Met deze winterse temperaturen is het altijd lekker om iets warm te eten. Daarom heb ik vandaag van het restje prei, die ik over had van gisteren een snelle preisoep gemaakt. Prei bevat veel vitaminen (vitamine A, vitamine K en vitamine C) en mineralen (ijzer en koper), maar ook stoffen die goed zijn voor de bloedvaten. Een gezond soepje dus!!

Hoe maak je deze snelle soep

1. Zet 2 liter water in een soeppan op het vuur en verwarm het, samen met 2 groentebouillonblokjes.


2. Bak 1 prei 5 minuten in een braadpan (in stukjes gesneden en gewassen) (of een zak van 250 gram) totdat de prei gaar is.


3. Voeg 50 ml halfvolle melk en 50 gram kookroom. Kookroom is iets minder vet dan toe aan het water


4. Doe de prei in de soeppan en laat het nog 10 minuten zachtjes doorkoken.


5. Pureer de soep met de staafmixer


6. Bind de soep met 8 eetlepels maizena (eerst de maizena in een bakje met 2 eetlepels water doorroeren tot een papje roeren en het daarna toevoegen aan de soep)


7. Breng het op smaak met peper, nootmuskaat en een eetlepel maggi.

Eet smakelijk

Tips over room

Gebruik room met een hoog vetgehalte voor warme gerechten, want dan heb je minder kans op schiften, zoals slagroom of crème fraîche gebruiken.

Wil je een minder vet gerecht, gebruik dan kookroom, koffiemelk of zure room, maar kook dan de soep niet meer, want dan gaat het alsnog schiften!!


0 keer bekeken